Va prezentam o cladire reprezentativa pentru zestrea arhitectonica a capitalei, un imobil cu o istorie bogata. Imobilul a fost proiectat de arhitectul Emil Gunes, pentru seful de stat major al armatei, din perioada interbelica, fiind instrainat catre industriasul Mociornita, din proprietatea acestuia fiind nationalizat si ocupat de diversi functionari cu grad inalt ai armatei. Imobilul a fost revendicat si revandut in anul 2000, intrand intr-un amplu proces de restaurare si conservare.
Structurata pe 5 niveluri ( demisol inalt, parter cu inaltime de 3,5 m, 2 etaje cu inaltime de 3,3 m si mansarda cu inaltime de 4 m), cladirea este foarte versatila, putand avea multiple intrebuintari. Avand 3 cai de acces, intrarea complet separata pentru parter, respectiv demisol si o alta intrare pentru cele doua etaje, cladirea poate asigura un flux de activitate divers, putand fi utilizata pentru o clinica medicala, birouri, resedinta de protocol, companie de consultanta, avocatura, IT sau chiar o scoala privata.
Cladirea are doua cai de acces, una principala si auto, pentru gararea a 13 masini in incinta ( 1 in garaj inchis si 12 in curtea generoasa) si una pentru acces pietonal, care conduce si la demisol, ideal pentru organizarea unei arhive, birouri pentru personalul administrativ sau a unui centru imagistic, in cazul folosintei ca si clinica medicala.
Parterul este maiestuos, cu o intrare monumentala catre un salon de primire, camerele pentru intalniri fiind dispuse radial acestuia, fiind despartite de usi mari de tip glasswand, cu geamuri din cristal fatetat. Pe un culoar ce desparte zona de primire se realizeaza accesul catre zona administrativa a parterului, cu birouri si zona de relaxare pentru angajati, 3 grupuri sanitare, bucatarie si loc de luat masa.
Etajele 1 si 2 au o structura similara, putand fi folosite si ca doua apartamente distincte, pe fiecare etaj. Acestea replica functionalitatea parterului, cu sala de sedinte, birouri individuale ce pot fi unite prin deschiderea glasswand-urilor, gruprui sanitare dispuse in fiecare zona a etajelor, pentru acces facil si chicinete pentru servirea mesei de pranz sau pentru pregatirea cafelei.
Mansarda este prin excelenta un spatiu de co-working, unde se afla o sala mare de lucru, precum si o sala de cursuri si prezentari, despartita vizual de un perete de sticla. Si aici regasim anexele administrative, respectiv grupuri sanitare si bucatarie.
Aceasta organizare a spatiului a fost gandita pentru compania ce a activat aici in ultimii 20 ani, fiind ideala pentru activitati de birou, fiecare etaj putand functiona si independent, ca si departament. Daca este achizitionata in scop investitional, amortizarea se poate realiza in 15-20 ani.
Spatiul poate fi foarte usor adaptat, inclusiv pentru un centru de ingrijire a persoanelor varstnice, cele mai multe camere avand sali de baie proprii sau putandu-se adapta pentru crearea unora suplimentare, existand posibilitatea tehnica de montare a unui lift. De asemenea, datorita celor 3 cai de acces, imobilul se poate imparti in 6 apartamente premium cu suprafete extrem de generoase, pentru fiecare dintre ele existand cate 2 locuri de parcare in curtea imobilului. Conversia in spatiu rezidential poate fi o optiune extrem de avantajoasa, tinand cont ca suntem la doi pasi de intrarea in Cismigiu si avem in proximitate scoli si licee de prestigiu.
Toate instalatiile electrice, sanitare, de apa si canalizare sunt in perfecta stare, putand asigura functionarea unei activitati ce presupune prezenta multor persoane. Atat fatada, cat si curtea si interioarele sunt atent intretinute, igienizate si renovate, pentru mentinerea si conservarea cladirii la cel mai inalt nivel.
Va invitam cu planurile dvs. intr-un imobil deosebit, greu de gasit in inima orasului!